Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home11b/sub002/sc466-NEOW/grafocentar.com/index.php:1) in /mounted-storage/home11b/sub002/sc466-NEOW/grafocentar.com/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /mounted-storage/home11b/sub002/sc466-NEOW/grafocentar.com/index.php:1) in /mounted-storage/home11b/sub002/sc466-NEOW/grafocentar.com/index.php on line 2
grafo centar - home


 

Upoznajte se sa prednostima članstva u Udruženju grafičara GrafoCentar. U zavisnosti od tipa članstva, Osnovno i Premium, možete koristiti sledeće pogodnosti:

Grafičke Firme – baza grafičkih firmi, sa pretragom po izboru delatnosi i lokacije. Posetioci sajta će odabirom grada i vrste grafičkih usluga dobiti kontakte grafičkih firmi koje nude tražene usluge u odabranom gradu. Ulazak vaše firme u pretragu znači predstavljanje vaše firme kako kod nas, tako i u regionu. (osnovno članstvo)
 
Oglasi – najveći izbor polovne grafičke opreme u regionu, što naš sajt čini i najposećenijim kada je grafička industrija u pitanju. Postavite ponudu ili potražnju grafičkih mašina (osnovno članstvo)
 
Baneri – predstavite vašu firmu i usluge koje nudite preko banera sa direktnim linkom na vaš sajt. Na ovaj način želimo da predstavimo srpsko grafičko tržište, njegove mogućnosti i tehnološki nivo, kako našim, tako i inostranim posetiocima. (premium članstvo)
 
Vesti – najnovije vesti iz oblasti grafičke industrije možete svakodnevno pratiti i na našem sajtu, ali i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Vaša firma nam može poslati vest o novoj instalaciji u vašoj proizvodnji, novom proizvodu i opremi koju nudite, akcijama koje organizujete za klijente i sl. Na ovaj način, predstavićete vašu firmu i vaše proizvode potencijalnim klijentima kako na našem sajtu, tako i na društvenim mrežama (premium članstvo)
 
Zaposlenje – baza grafičkih radnika, sa odvojenim strukovnim profilima i oblastima interesovanja grafičkih radnika koji traže slobodno radno mesto. Pored naših „mladih članova“, koji su se predstavili preko svojih CV-a, u našoj bazi se nalazi veliki broj raznih profila grafičkih radnika sa i bez iskustva. Vaša firma nam se može obratiti sa upitom za popunu slobodnog radnog mesta, a mi ćemo vam proslediti isfiltriran spisak grafičkih radnika koji odgovaraju vašem zahtevu, sa i bez preporuke. (dostupno svim grafičkim firmama)
 
Prezentacije – ukoliko vaša firma ima u proizvodnom procesu ili u ponudi grafičke mašine, repromaterijale i usluge koje želi da predstavi na edukativno-informativan način, opcija Prezentacije vam stoji na raspolaganju. (premium članstvo)
 
Akcije/Popusti – udruženje obezbeđuje za grafičke firme posebne pogodnosti i popuste u saradnji sa firmama. Slušamo vaše zahteve i probleme i organizujemo akcije koje bi vam pomogle u radu. (osnovno članstvo)
 
Edukacija – nudimo vam na jednom mestu veliki izbor stručne literature, sa obezbeđenim popustima. (osnovno članstvo)
 
Forum – otvorili smo forum isključivo vezan za teme iz grafičke industrije u želji da razmenimo iskustva, informacije i savete. Takođe nam je i želja da naši mladi članovi, studenti grafičke tehnologije mogu da stupe u kontakt sa iskusnim grafičarima i tako svoje teoretsko znanje upotpune praktičnim savetima. (dostupno svima)
 

VESTI

 
 
više o tome
 
Pratite aktivnosti Udruženja:Newsletter:
 

OGLASI

 

TIPS & TRICKS

 
CTP: ECRM MAKO 4x
 
29.05.2014.
 
Screen PlateRite 4100
 
10.04.2014.
 
Roland XR-640 SOLJET PRO 4 (NOVO!)
 
10.04.2014.
 
 
Crne fleke
Kad imate veće crne površine u crnu boju dodajte i ostale boje (naravno ako je kolorna štampa) , mi to radimo u odnosu 70%, C 50%, M 50%, Y 50%, K 100%. Ovakva crna boja je zasićena i ima lepu plavu nijansu. Po pravilu ukupan zbir procenata ne bi trebao da bude veći od 250,a  u našem slučaju je 270 ali u praksi nije bilo problema. 
Problem koji potencijalno može da se javi je što papir usled velike količine boje "odradi" tj. deformiše se pa ako je jednobojka onda ne mogu da se upasuju sledeće boje ili ako je četvorobojka a kolor je 4/4 papir se deformiše usled previše boje i ne pasuju lice i leđa.

Ne "bušite" slike prilikom skeniranja
Svaka slika kad se skenira ne sme imati belinu gde nema rastera, vrednosti na belini moraju biti cijan:3% magenta:3% žuta:4%, takođe ne smemo zapušiti crne partije, crnina mora imati vrednosti cijan: 92%, magenta: 87%, žuta:87%, crna: 62%, (izuzetak su stripovi koji moraju imati belinu, ali se oni skeniraju na drugačiji način) .Srednji ton je moze imati raspon od 44-54 % idealan srednji ton je C 50% M 50% Y 50% mada možete i imati sivu boju koja ¨vuče¨u neku boju (plavu, crvenu ili žutu) i tada su je ta domonantna boja jača od ostalih i do 7-10 %.

Beli tekst na crnoj podlozi
Beli tekst na crnoj podlozi (u koju smo ubacili boje iz odnosa sa stavke 10) može napraviti problem jer ako nisu dobro upasovane boje javi će se na ivicama teksta boja koja ulazi u belinu slova i čini tekst nečitak.
Rešenje je staviti Outline (behind the fill) u sledećem procentu C 1% K 100 % i tada na CMY separacijama outline buši podlogu, dok samo crna dolazi do ivice slova, tako štampar dobija toleranciju za ne pasovanje u debljini outline-a.
 
 
više o tome   više o tome  
 

PREZENTACIJE

21.03.2014.
 
Metalik baner - atraktivni materijal za promocije
 
Nov roll-up materijal
 
 
 
Bitdefender
 
Upoznajte novu generaciju Najbolje Rangirane Antivirusne Tehnologije. Bitdefender 2013 je zvanično „Proizvod godine“ i „Najbolji Antivirus za 2012“ u izboru čuvenog PC MAG magazina, i od dve glavne institucije za ispitivanje, AV-Test i AV-Comparatives. 

Bitdefender Total Security 2013 se zasniva na najviše nagrađivanoj antivirusnoj tehnologiji kako bi kako bi obezbedio online bankarstvo, zaštitio mobilne uređaje od krađe ili gubitka, automatski bekapovao fajlove i optimizovao rad računara.

Upoznajte novu generaciju Najbolje Rangirane Antivirusne Tehnologije. Bitdefender Antivirus Plus 2013 se zasniva na najviše nagrađivanoj antivirusnoj tehnologiji kako bi zaustavio pretnje sa interneta, osigurao online bankarstvo i zaštitio vašu privatnost na društvenim mrežama.
 
više o tome
 
 

SAJMOVI


08.04. - 10.04.2014.
 
Inprint, Hanover, Nemačka
 
Sajam proizvođača štamparskih mašina i opreme
 
više o tome